Lees over onze laatste activiteiten!

Pubquiz

Afgelopen donderdag (18 april) is de pubquiz van Agri-Ceres geweest. Deze is gespeeld in Café de Kantelaar.

Lees meer »

Veebeoordelingscursus

Op donderdag 18 januari hebben wij vee beoordeeld met behulp van Hielke van der Gaast van CRV. Tijdens de cursus is ons geleerd waar er naar gekeken wordt tijdens het beoordelen van koeien. Dit mochten we later in de praktijk uitvoeren op het melkveebedrijf van Bijstra- Vernooij. Het was een leerzame avond, waarbij er veel is geleerd en onderling is besproken. We hebben leren kijken naar koeien op een andere manier.

Lees meer »

Wintergala 2024

Ook dit jaar organiseerde verschillende studieverenigingen van het Van Hall Larenstein een wintergala, met dit jaar het thema 'Gemaskerd Noorderlicht'. De opkomst was optimaal en iedereen zag er geweldig uit in zijn/haar beste outfit. De sfeer zat er goed in, het was een zeer geslaagde avond voor in de boeken.

Lees meer »

Schaatsen met Agri-Ceres

Dinsdag 19 december zijn wij met onze leden op het ijs gegaan. Gelukkig zijn er die avond geen breuken gevallen, maar wel een hele boel gezelligheid.

Lees meer »

Agritechnika

Nog even nagieten met deze leuke foto’s van de AgriTechnika reis afgelopen weekend! Wat een gezelligheid weer in de bus, de activiteiten en op de beurs.

Lees meer »

Excursie Spinder

Op maandag 30 oktober zijn we met ruim 20 geïnteresseerde studenten naar Drachten gegaan om een bezoek te brengen aan de Spinder fabriek.

Lees meer »

Schaatsen met Agri-Ceres

Op donderdag 16 maart is Agri-Ceres samen met haar leden gaan schaatsen in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Om 20:15 konden de eerste het ijs op, het was heel leuk om te zien dat de meer gevorderde schaatsers de mensen die het nog niet super goed konden een soort privéles gaven. Zo hebben we volgend jaar nog betere schaatsers binnen de vereniging!

Lees meer »

Friesland Campina

‘Wat gebeurt er in de fabriek van Friesland Campina in Leeuwarden.’ dat was de vraag die centraal stond tijdens de bijeenkomst die door S.V. Agri-Ceres georganiseerd was. De studievereniging wilde haar leden kennis laten maken met de manier waarop melk verwerkt wordt in Leeuwarden en welke banen en functies er allemaal beschikbaar zijn tijdens dat verwerkingsproces. 

Lees meer »

Toelichting van het nieuwe GLB

Een onderwerp niemand omheen kan, het nieuwe GLB. Sinds het begin van 2023 geldt het nieuwe GLB met een nieuw systeem. Waar we de betalingsrechten, met een basis- en een aanvullende vergroening’ s premie achter ons laten, gaan wij verder met een basispremie van €220 per hectare met een extra €54 voor eerste 40 hectare, maakt de eco-premie deel uit van het systeem en geldt de bekende ANLb vergoeding.  

Lees meer »

Kroegenavond editie 2

Ook de tweede editie van de Agri-Ceres kroegenavond viel bij velen goed in de smaak. Het was goed om te zien dat de ledenpasjes volop gebruikt werden voor de korting bij de drankjes! Wij zien jullie graag terug bij een volgende activiteit!

Lees meer »

In gesprek met Caroline van der Plas

Caroline van der Plas in gesprek met de leden van Agri-Ceres! Eindelijk was het zover. Na lang wachten kon de activiteit van studievereniging Agri-Ceres plaats vinden. Maandag 23 januari arriveerde niemand minder dan Caroline van der Plas op Van Hall Larenstein. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging ging in gesprek met de agrarische studenten die studeren aan Van Hall Larenstein. Ook Femke Wiersma, die de tweede plek op de landelijke BBB lijst vervult, schoof aan bij het gesprek. Daarnaast kwam de lijsttrekker Abel Kooistra van BBB provincie Friesland halverwege het gesprek binnen. Voldoende vertegenwoordiging voor een mooi gesprek.

Lees meer »