Lees over onze laatste activiteiten!

Agritechnika

Nog even nagieten met deze leuke foto’s van de AgriTechnika reis afgelopen weekend! Wat een gezelligheid weer in de bus, de activiteiten en op de beurs.

Lees meer »

Excursie Spinder

Op maandag 30 oktober zijn we met ruim 20 geïnteresseerde studenten naar Drachten gegaan om een bezoek te brengen aan de Spinder fabriek.

Lees meer »

Schaatsen met Agri-Ceres

Op donderdag 16 maart is Agri-Ceres samen met haar leden gaan schaatsen in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Om 20:15 konden de eerste het ijs op, het was heel leuk om te zien dat de meer gevorderde schaatsers de mensen die het nog niet super goed konden een soort privéles gaven. Zo hebben we volgend jaar nog betere schaatsers binnen de vereniging!

Lees meer »

Friesland Campina

‘Wat gebeurt er in de fabriek van Friesland Campina in Leeuwarden.’ dat was de vraag die centraal stond tijdens de bijeenkomst die door S.V. Agri-Ceres georganiseerd was. De studievereniging wilde haar leden kennis laten maken met de manier waarop melk verwerkt wordt in Leeuwarden en welke banen en functies er allemaal beschikbaar zijn tijdens dat verwerkingsproces. 

Lees meer »

Toelichting van het nieuwe GLB

Een onderwerp niemand omheen kan, het nieuwe GLB. Sinds het begin van 2023 geldt het nieuwe GLB met een nieuw systeem. Waar we de betalingsrechten, met een basis- en een aanvullende vergroening’ s premie achter ons laten, gaan wij verder met een basispremie van €220 per hectare met een extra €54 voor eerste 40 hectare, maakt de eco-premie deel uit van het systeem en geldt de bekende ANLb vergoeding.  

Lees meer »

Kroegenavond editie 2

Ook de tweede editie van de Agri-Ceres kroegenavond viel bij velen goed in de smaak. Het was goed om te zien dat de ledenpasjes volop gebruikt werden voor de korting bij de drankjes! Wij zien jullie graag terug bij een volgende activiteit!

Lees meer »

In gesprek met Caroline van der Plas

Caroline van der Plas in gesprek met de leden van Agri-Ceres! Eindelijk was het zover. Na lang wachten kon de activiteit van studievereniging Agri-Ceres plaats vinden. Maandag 23 januari arriveerde niemand minder dan Caroline van der Plas op Van Hall Larenstein. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging ging in gesprek met de agrarische studenten die studeren aan Van Hall Larenstein. Ook Femke Wiersma, die de tweede plek op de landelijke BBB lijst vervult, schoof aan bij het gesprek. Daarnaast kwam de lijsttrekker Abel Kooistra van BBB provincie Friesland halverwege het gesprek binnen. Voldoende vertegenwoordiging voor een mooi gesprek.

Lees meer »

ProCROSS

“Met ProCROSS boeken we weer vooruitgang” dat is wat melkveehouder Wim Wijnhout zei tijdens ons bedrijfsbezoek aan zijn melkveehouderij in Wijhe op woensdag 11 januari. ProCROSS is een fokkerijconcept waarbij het Holstein-ras gekruist wordt met VikingRED en Montbéliarde om zo de beste eigenschappen van elk ras mee te nemen naar de volgende generatie. Tijdens het bedrijfsbezoek kregen we hier verder uitleg over van K&L BV, de Nederlandse importeur van ProCROSS-sperma, en er was gelegenheid om de ProCROSS-gefokte veestapel van de familie Wijnhout te bekijken.

Lees meer »

Gastlezing drenchen

Dinsdag 6 december heeft er een gastlezing plaatsgevonden. Deze lezing werd gegeven door Emmy Jansen die werkzaam is voor het bedrijf Nimrod. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het hydrateren van landbouwdieren met bijpassende voedingssupplementen die speciaal zijn afgestemd op de situatie. De belangrijkste boodschap van de lezing is dat de watervoorziening op een melkveebedrijf één van de belangrijkste aspecten is m.b.t. diergezondheid en dierprestaties. 

Lees meer »

Kroegenavond Agri-Ceres

De eerste editie van de Agri-Ceres kroegenavond ging 1 december 2022 van start. Een avond waarbij een groep jonge agrariërs van kroeg naar kroeg gingen waarbij ze elkaar beter leerden kennen en heel veel gezelligheid meebrachten. 

Lees meer »

Reis naar EuroTier 2022

‘Het voelde als weekend, maar het weekend moest nog beginnen.’ zo blikt één van de student terug op de reis naar EuroTier 2022. Deze tweedaagse reis was van 17 tot en met 18 november en begon om half vier in de ochtend in een bus vanuit Leeuwarden. 50 studenten van het Van Hall Larenstein gingen mee met de door studievereniging Agri-Ceres georganiseerde reis naar de landbouwbeurs, een Duits melkveebedrijf en Trioliet. Het feest begon direct na het vertrek van de bus. Een rit van 7 uur, welke bedoeld was om nog wat te slapen, werd al gauw één groot feest. De gezelligheid zat er vanaf het begin goed in! Een drankje ging open en de muziek ging aan en onder de studenten werd kennisgemaakt. Er gingen studenten mee uit alle jaren van de diverse agrarische opleidingen.

Lees meer »