Lees over onze laatste activiteiten!

In gesprek met Caroline van der Plas

Caroline van der Plas in gesprek met de leden van Agri-Ceres! Eindelijk was het zover. Na lang wachten kon de activiteit van studievereniging Agri-Ceres plaats vinden. Maandag 23 januari arriveerde niemand minder dan Caroline van der Plas op Van Hall Larenstein. De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging ging in gesprek met de agrarische studenten die studeren aan Van Hall Larenstein. Ook Femke Wiersma, die de tweede plek op de landelijke BBB lijst vervult, schoof aan bij het gesprek. Daarnaast kwam de lijsttrekker Abel Kooistra van BBB provincie Friesland halverwege het gesprek binnen. Voldoende vertegenwoordiging voor een mooi gesprek.

Lees meer »

ProCROSS

“Met ProCROSS boeken we weer vooruitgang” dat is wat melkveehouder Wim Wijnhout zei tijdens ons bedrijfsbezoek aan zijn melkveehouderij in Wijhe op woensdag 11 januari. ProCROSS is een fokkerijconcept waarbij het Holstein-ras gekruist wordt met VikingRED en Montbéliarde om zo de beste eigenschappen van elk ras mee te nemen naar de volgende generatie. Tijdens het bedrijfsbezoek kregen we hier verder uitleg over van K&L BV, de Nederlandse importeur van ProCROSS-sperma, en er was gelegenheid om de ProCROSS-gefokte veestapel van de familie Wijnhout te bekijken.

Lees meer »

Gastlezing drenchen

Dinsdag 6 december heeft er een gastlezing plaatsgevonden. Deze lezing werd gegeven door Emmy Jansen die werkzaam is voor het bedrijf Nimrod. Een bedrijf dat zich bezighoudt met het hydrateren van landbouwdieren met bijpassende voedingssupplementen die speciaal zijn afgestemd op de situatie. De belangrijkste boodschap van de lezing is dat de watervoorziening op een melkveebedrijf één van de belangrijkste aspecten is m.b.t. diergezondheid en dierprestaties. 

Lees meer »

Kroegenavond Agri-Ceres

De eerste editie van de Agri-Ceres kroegenavond ging 1 december 2022 van start. Een avond waarbij een groep jonge agrariërs van kroeg naar kroeg gingen waarbij ze elkaar beter leerden kennen en heel veel gezelligheid meebrachten. 

Lees meer »

Reis naar EuroTier 2022

‘Het voelde als weekend, maar het weekend moest nog beginnen.’ zo blikt één van de student terug op de reis naar EuroTier 2022. Deze tweedaagse reis was van 17 tot en met 18 november en begon om half vier in de ochtend in een bus vanuit Leeuwarden. 50 studenten van het Van Hall Larenstein gingen mee met de door studievereniging Agri-Ceres georganiseerde reis naar de landbouwbeurs, een Duits melkveebedrijf en Trioliet. Het feest begon direct na het vertrek van de bus. Een rit van 7 uur, welke bedoeld was om nog wat te slapen, werd al gauw één groot feest. De gezelligheid zat er vanaf het begin goed in! Een drankje ging open en de muziek ging aan en onder de studenten werd kennisgemaakt. Er gingen studenten mee uit alle jaren van de diverse agrarische opleidingen.

Lees meer »

Welkom Ellen Hazelhoff

Als vervanger voor Jacob-Jan treedt Ellen Hazelhoff bij ons in het bestuur. Ellen zit in het eerste jaar op de opleiding Tuin akkerbouw. Ellen wordt onze nieuwe PR-functionaris en zei zal de sociale media gaan bijhouden en jullie op de hoogte houden van het nieuwste nieuws en activiteiten. Willen jullie een leuk artikel over Ellen lezen? klik dan op de link onder het artikel.

Lees meer »

Jacob-Jan bedankt

Jacob-Jan Aalberts (bedrijfscontact) is afgestudeerd voor de opleiding Melkveehouderij. Jacob-Jan heeft mee geholpen met het oprichten van de studievereniging Agri-Ceres. Doordat hij nu is afgestudeerd stopt zijn studententijd en ook zijn functie bij de studievereniging. Jacob-Jan, wij wensen jou heel veel succes in de toekomst en hopelijk zien we je nog eens verschijnen met een van onze activiteiten!

Lees meer »

Eerste gastspreker Marc Calon

17-05-2021 Op maandag 17 mei was het zover, onze eerste activiteit met gastspreker Marc Calon. Na een korte voorstelronde van het bestuur was het woord aan Marc Calon. Hij heeft een akkerbouwbedrijf en is daarnaast jaren actief geweest als gedeputeerde in de provincie Groningen voor de Pvda. Ook is hij voorzitter geweest van LTO Nederland.

Lees meer »